Ghid culinar

Biscuiţi crocanţi cu cremă albă

Reţetă creată de Mihaela Negrescu

fantezieinbucatarie.blogspot.ro

 

 

cca. 8 porţii

 

Ingrediente
Aluat
  • 200 gr făină
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă Praf de copt Original Backin Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar Dr. Oetker
  • 1 praf de sare

 

Cremă cu ciocolată albă
  • 100 g ciocolată alba
  • 2 linguri de smântână pentru frişcă
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Lămâie Siciliană Dr. Oetker

 


 

1. Pregătire

Se scoate untul din frigider şi se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul.

 

2. Aluat

Se cerne printr-o sită făina şi praful de copt. În mijlocul compoziţiei rezultate se face o gaură în care se adaugă untul la temperatura camerei, zahărul, oul şi Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar.

Se amestecă cu vârfurile degetelor până se obţine un aluat moale şi uşor de manevrat.

Se întinde aluatul până la o grosime de cca 0,5-1 cm.

Cu ajutorul unor forme de biscuiţi rotunde, se decupează din aluat. Se aşază în tavă şi se introduce tava în cuptor.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.
  • Durată de coacere: cca 15-20 min

 

3. Cremă

Se scot biscuiţii din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Între timp, se pregăteşte crema de ciocolată albă. Se toacă mărunt ciocolata albă şi se topeşte într-un vas la bain-marie, la foc mic. Într-un alt vas se încălzeşte smântâna, care ulterior se toarnă în fir peste ciocolată. Se amestecă uşor până cele două compoziţii devin o cremă lucioasă. Se ia crema de pe foc şi se adaugă Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar. Se amestecă bine până la încorporarea completă.

 

4. Umplere

Cu ajutorul unei linguriţe, se distribuie crema pe partea plată a biscuitului şi se alipeşte un alt biscuite tot cu partea plată. Se ţin la frigider până se întăreşte crema la loc.