Ghid culinar

Îngheţată de lămâie

Reţetă creată de Isabela Dobrin

www.isabelacuisine.ro

 

 

Ingrediente
  • 350 g smântână
  • 350 g lapte condensat
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Lămâie Siciliană Dr. Oetker
  • zeama şi coaja de la o lămâie

 


 

Pregătire

Se adaugă cele patru ingrediente în vasul blenderului. Se mixează timp de 30 de secunde până când toate ingredientele sunt mixate complet.

 

Varianta la congelator:

Se toarnă compoziţia într-o formă metalică (formă de cozonac de exemplu). Se bate uşor de masă forma, în felul acesta compoziţia de îngheţată se aşază bine şi îngheaţă uniform. De asemenea, se poate folosi o spatulă pentru a netezi compoziţia. Se ţine la congelator peste noapte.

 

Varianta la maşina de îngheţată

Se toarnă compoziţia în găletuşa maşinii, pentru cca. 20 de minute. Se transferă îngheţata într-un vas metalic şi se ţine la congelator pentru o oră.

 

Sugestie

Îngheţata poate fi servită în recipiente răcite în prealabil la congelator.