Ghid culinar

Cookies cu mentă şi ciocolată

Reţetă creată de Andreea Juganaru

andreeachinesefood.blogspot.ro

 

 

Ingrediente
  • 150 g unt moale 82% grăsime
  • 100 g zahăr brun
  • 50 g zahăr alb
  • 1 ou mediu
  • 2 linguriţe Esenţă Naturală de Mentă Americană Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
  • 150 g făină integrală
  • 50 g făină albă
  • 100 g ciocolată cu mentă
  • 1/2 linguriţă Praf de copt Original Backin Dr. Oetker
  • 1/3 linguriţă Bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
  • 1 praf sare

 


 

1. Pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.

 

2. Preparare

Într-un bol se cerne făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea şi se lasă bolul deoparte. Într-un alt bol se mixează untul moale la temperatura camerei împreună cu zahărul brun şi zahărul alb (timp de 3 minute) până ce zahărul este parţial topit.

Se adaugă oul şi se mixează din nou până ce oul este complet încorporat. Apoi se adaugă şi Esenţa Naturală de Mentă Americană şi zahărul vanilat.

Se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea.

La sfârşit se adaugă ciocolata tocată în bucăţi mici.

Pe o tavă de copt se aşază hârtie de copt şi, cu ajutorul unei linguri sau a unei linguri speciale pentru îngheţată se pun grămăjoare de mărimea unei mingi de ping pong pe hârtie, lăsând spaţiu de 1 cm între ele.

de 1 cm între ele. Se introduce tava la cuptor.

  • Durată de coacere: cca 8-10 min

Când fursecurile devin arămii, se scoate tava de la cuptor, se lasă fursecurile să se răcească 2-3 minute, după care se aşază pe un grătar de bucătărie să se răcească complet.