Ghid culinar

Guguluf cu mascarpone

Reţetă creată de Isabela Dobrin

www.isabelacuisine.ro

 

 

Cca. 6 persoane

Durată de preparare: 20 de minute • Coacere: 45 minute • Grad de dificultate: scăzut

 

Ingrediente
Aluat
  • 400 g făină albă
  • 200 g cremă mascarpone
  • 3 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 70 g unt
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de copt Original Backin Dr. Oetker

 

Decor
  • ornamente pentru prăjituri Dr. Oetker
  • zahăr pudră

 


 

1. Pregătire

Se unge forma de guguluf cu puţin unt şi făină şi se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.

 

2. Aluat

Într-un bol se cerne făina împreună cu praful de copt. Separat, se bat ouăle spumă împreună cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă Esenţa de Vanilie de Madagascar, untul la temperatura camerei şi crema mascarpone. La final, se adaugă şi făina cernută, împreună cu praful de copt. Se mixează bine până când compoziţia capătă un aspect cremos. Se toarnă compoziţia în forma de guguluf. Se introduce la cuptor.

  • Durată de coacere: cca 45 min

Se scoate când trece testul cu scobitoarea. Se lasă prăjitura să se răcească în formă şi apoi se răstoarnă pe un grătar.

 

3. Decor

După ce s-a răcit, guguluful se decorează cu zahăr pudră şi ornamente pentru prăjituri.