Ghid culinar

Prăjitură Madagascar

Reţetă creată de Cristina Pana

retete.panacris.ro

 

 

Ingrediente
Blat
  • 200 g biscuiţi cu miere
  • cca. 100 g unt gras

 

Creme
  • 600 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 200 g ciocolată albă
  • ½ linguriţă Esenţă Naturală de Migdală Marocană Dr. Oetker
  • ½ linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar Dr. Oetker
  • ½ linguriţă Esenţă Naturală de Lămâie Siciliană Dr. Oetker

 

Decor
  • Flori napolitană Dr. Oetker

 


 

1. Creme

Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topeşte ciocolata amăruie, apoi se adaugă Esenţa Naturală de Migdală Marocană şi 200 ml de frişcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la asamblare. La fel se procedează şi cu ciocolata albă, doar că aceasta se aromatizează cu Esenţa Naturală de Lămâie Siciliană. Crema de ciocolată cu lapte se aromatizează cu Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar.

 

2. Blat

Se mărunţesc biscuiţii într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obţine un blat omogen. Blatul de biscuiţi se aşază într-un vas cu pereţii detaşabili, tapetat cu foaie de pergament şi se lasă la rece, cca. 30 de minute. Apoi se aşază cremele întărite în straturi independente.

 

3.

Prăjitura se lasă la rece pentru cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Apoi se ornează cu flori de napolitană Dr. Oetker.