Ghid culinar

Budincă de tapioca cu piure de mango

Reţetă creată de Cristina Pana

retete.panacris.ro

 

 

Ingrediente
Budincă
  • ½ cană perle de tapioca mici
  • 1 cană apă rece
  • 400 ml lapte de cocos
  • ½ cană zahăr brun
  • ½ linguriţă Esenţă Naturală de Migdală Marocană Dr. Oetker

 

Sos
  • ½ mango
  • 2 nectarine plate
  • cca. 4 linguri zahăr tos
  • ½ linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar Dr. Oetker

 

Decor
  • 3-4 bucăţi zmeură
  • 1 kiwi
  • frunze de lămâiţă

 


 

1.Budincă

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute. Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, Esenţa Naturală de Migdală Marocană se adaugă într-un vas cu fundul gros şi se fierb cca. 20 min. până ce se obţine o cremă cu perle translucide. Budinca se pune într-o formă şi se lasă la rece.

 

2. Sosul

Se curăţă fructul de mango, nectarinele şi se pun la fiert cu zahărul într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, apoi se mixează, se aromatizează cu Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar şi se toarnă peste budinca rece.

 

3. Decor

Budinca se decorează cu fructe de zmeură, kiwi şi frunze de lămâiţă.