Reţete

Sicilia

Tărâm istoric dar şi mitologic, magnetismul Siciliei vine din câteva elemente neschimbate de-a lungul vremii: apele azurii, farmecul zidurilor vechi de piatră, forfota pieţelor, parfumul de lămâi din aer. Este o destinaţie de vacanţă ofertantă, cu accente exotice: plimbărilor pe străduţe pietruite şi pline de farmec le poate urma o incursiune prin pădure, o excursie la scufundări sau o zi pe plajele negre de la poalele învecinatului vulcan Stromboli.

 

Un alt motiv foarte bun de a vizita insula îl constituie bucătăria siciliană, ce are în centrul său cele câteva ingrediente locale: peşte, fructe de mare, citrice, fistic, migdale, ricotta. Bucătarii localurilor tradiţionale gătesc în continuare reţetele transmise din generaţie în generaţie şi încă mai folosesc aceleaşi comparaţii poetice ca înaintaşii lor: roşiile sunt lava, vinetele sunt cenuşa, busuiocul verdeaţa şi ricotta zăpada.

Aflată de mii de ani la intersecţia diferitelor culturi, istoria Siciliei se vede reflectată în arhitectură dar şi în tradiţii şi bucătărie, oferind o experienţă savuroasă în mai multe sensuri.

Cuburi cu mousse de ricotta şi lămâie

Vezi reţeta+

Biscuiţi crocanţi cu cremă albă

Vezi reţeta+

Ingheţată de lămâie

Vezi reţeta+