Reţete

Crumble de piersici şi coacăze roşii

Reţetă creată de Isabela Dobrin

www.isabelacuisine.ro

 

 

Cca 4 porţii

 

Timp de preparare: 15 minute

 

Grad de dificultate scăzut

 

Ingrediente
Umplutură
  • 4 piersici
  • 100 g coacăze roşii
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Migdală Marocană Dr. Oetker
  • 1/2 cană zahăr alb sau brun
  • 2 linguriţe Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker

 

Crumble
  • 1/2 cană făină albă
  • 1/2 cană fulgi de ovăz
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt

 


 

1. Pregătire

Se taie piersicile feliuţe. În vasul în care se va coace crumble-ul se combină fructele, Esenţa Naturală de Migdală Marocană, zahărul şi amidonul. Se lasă deoparte. Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.

 

2. Aluat crumble

Se amestecă făina, fulgii de ovăz, zahărul brun şi sarea. Se adaugă untul rece tăiat cuburi şi, cu ajutorul mâinilor, se amestecă totul până devine un aluat sfărâmicios, care se rupe în bucăţele mici. Se distribuie aluatul peste fructe. Se introduce vasul la cuptor.

  • Durată de coacere: cca 30 min

 

Sugestie

Se serveşte fierbinte, cu o lingură de îngheţată de vanilie sau cu iaurt natur.