Reţete

Desert la pahar cu banane şi migdale

Reţetă creată de Cristina Toth

divainbucatarie.ro

 

 

Desert la pahar cu banane si migdale, cu aroma si gust deosebit, pregatit in maxim 15 minute, va fi rasfatul dulce pentru cei dragi. Pregatit cu ingrediente la indemana oricui, il veti adora si cred ca il veti repeta de cate ori veti avea ocazia.

 

Ingrediente
Pentru baza de biscuiti
  • 75 g biscuiti digestivi
  • 25 g fulgi de migdale
  • 30 g unt
  • 4-5 picaturi esenta naturala de migdala marocana

 

Pentru crema
  • 1 banana medie-mare
  • 250 g mascarpone
  • 100 g frisca lichida

 

Pentru decor
  • 30-40 g fulgi migdale

 


 

1. Preparare

Maruntim biscuitii cu fulgii de migdale. Topim untul,il turnam peste acestia, apoi adaugam esenta naturala de migdala marocana. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi impartim compozitia in 4 pahare.

 

Zdrobim banana cu furculita, apoi o amestecam cu mascarpone si zahar pudra.

 

Mixam frisca lichida pana se intareste putin, apoi o punem peste crema din banana si mascarpone si amestecam usor, cu o spatula sau un mixer la viteza mica.

Punem crema peste biscuitii cu migdale, apoi decoram cu fulgii de migdale rumeniti usor intr-o tigaie incinsa pe foc.

 

Lasam desertul la rece, apoi putem manca.

Pofta buna!