Reţete

Tort Raffaello

Reţetă creată de Cristina Toth

divainbucatarie.ro

 

 

Ingrediente
Blat
  • 7 albuşuri
  • 240 g zahăr
  • 80 g unt topit şi răcit
  • 100 g migdale curăţate de coajă şi tocate (nu foarte fin)
  • 120 g făină
  • 1 praf de sare
  • 3-4 picături Esenţă Naturală de Migdală Marocană Dr. Oetker

 

Sirop
  • 140 ml apă
  • 40 g zahăr
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Migdală Marocană Dr. Oetker

 

Cremă
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 250 g cremă mascarpone
  • 400 g frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 linguri fulgi de nucă de cocos

 

Decor
  • 50 g nucă de cocos
  • 8 bomboane Raffaello
  • 1 lingură fulgi de cocos

 


 

1. Pregătire

Se cântăreşte vasul în care se va pregăti aluatul, pentru a şti cât aluat se va obţine la final. Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.

 

2. Blat

Se mixează albuşurile cu un praf de sare până îşi măresc volumul şi devin o spumă albă, imaculată. Se adaugă treptat zahărul şi se mixează până se obţine o spumă tare. Se încorporează făina şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se adaugă migdalele măcinate (pot fi şi mai fine, dar şi bucăţele mai mari). Se adaugă la final untul topit şi răcit şi 3-4 picături de Esenţă Naturală de Migdală Marocană. Se împarte aluatul (cu ajutorul cântarului) în 2 forme tapetete cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor.

  • Durată de coacere: cca 20-25 min

Se mixează albuşurile cu un praf de sare până îşi măresc volumul şi devin o spumă albă, imaculată. Se adaugă treptat zahărul şi se mixează până se obţine o spumă tare. Se încorporează făina şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se adaugă migdalele măcinate (pot fi şi mai fine, dar şi bucăţele mai mari). Se adaugă la final untul topit şi răcit şi 3-4 picături de Esenţă Naturală de Migdală Marocană. Se împarte aluatul (cu ajutorul cântarului) în 2 forme tapetete cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor.

 

3. Sirop

Se fierbe apa cu zahărul până se topeşte, apoi se ia vasul de pe foc şi se adaugă Esenţa Naturală de Migdală Marocană.

 

4. Cremă

Se topeşte ciocolata albă cu laptele de cocos la microunde timp de 1 minut, apoi se amestecă energic pentru omogenizare. Se adaugă crema mascarpone şi se continuă mixarea. Se mixează frişca lichidă cu o lingură de zahăr pudră până se întăreşte puţin, apoi se încorporează în compoziţia de ciocolată cu mascarpone. Se adaugă 1 lingură de zeamă de lămâie şi 3 linguri de fulgi de nucă de cocos. Se omogenizează compoziţia şi se lasă la rece.

 

5. Asamblare

Se taie fiecare blat în jumătate. Se însiropează blaturile, preferabil cu ajutorul unei pensule cu păr, nu din silicon. Se umplu blaturile şi se păstrează suficientă cremă pentru a decora tortul.

 

6. Decor

Se decorează tortul cu fulgi de nucă de cocos şi bomboane Raffaello. Se lasă la rece 2-4 ore înainte de a fi servit.