Reţete

Cupcakes vegane cu fructe de pădure

Reţetă creată de Cristina Toth

divainbucatarie.ro

 

 

6 bucăţi

 

Ingrediente
Cupcakes
  • 150 g făină
  • 5 g Praf de copt Original Backin Dr. Oetker
  • 75 g zahăr de cocos
  • 8-10 g pudră de cacao bio
  • 70 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe Dr. Oetker
  • 120 ml lapte de cocos
  • 1 linguriţă oţet de mere

 

Topping
  • 150 g ciocolată neagră (min. 75% cacao)
  • 1 lingură lapte de cocos
  • 70 ml frişcă lichidă vegetală sau cremă de cocos
  • 15 g zahăr de cocos
  • 5 g unt de cocos
  • 1/2 linguriţă rom

 

Decor
  • 1 ceaşcă fructe de pădure
  • 1/2 linguriţă fulgi de cocos
  • frunze de mentă

 


 

1. Pregătire

Se tapetează formele de brioşe cu hârtie specială sau cu ulei şi făină. Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 180° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 160° Celsius.

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide şi în altul cele solide. Se toarnă lichidele peste cele solide dupa ce s-au omogenizat foarte bine. Se pune aluatul în formele pentru brioşe şi se introduc la cuptor.

  • Durată de coacere: cca 20 min

După ce au trecut testul cu scobitoarea, se scot şi se lasă 10 minute să se răcească în formă (dacă aceasta este din silicon), apoi se lasă să se răcească pe un grătar.

 

2. Topping

Se topeşte la cuptorul cu microunde ciocolata cu laptele de cocos şi untul de cocos, apoi se amestecă rapid, se adaugă frişca vegetală, zahărul de cocos şi romul şi se mixează la viteză medie-mare.

 

3. Decor

Cu ajutorul unui poş se pune topping-ul de ciocolată peste brioşe, apoi se decorează cu fructe de pădure, fulgi de cocos şi câte o frunză de mentă.