Reţete

Limbi de pisică cu cremă de vanilie şi piure de piersici

Reţetă creată de Mihaela Negrescu

fantezieinbucatarie.blogspot.ro

 

 

Pentru 6 persoane

 

Ingrediente
Aluat:
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 40 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1/2 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe Dr. Oetker

 

Cremă de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 2 gălbenuşuri
  • 25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
  • 80 g zahăr pudră
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă de Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe Dr. Oetker

 

Piure de piersici:
  • 4 piersici
  • 100 ml apă
  • zeama de la 1/2 lămâie

 


 

Preparare
1. Aluat:

Într-un vas se pune untul bucăţi la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră. Se amestecă până se obţine o compoziţie pufoasă şi spumoasă. Se adaugă făina cernută, albuşurile (bătute spumă în prealabil), cu un praf de sare şi 1/2 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar. Se va obţine o compoziţie netedă şi uşor lucioasă. Compoziţia se transferă într-un poş. Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz:    circa 200° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald:    circa 180° Celsius.

 

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se formează discuri ovale subţiri de diametru cca 5-6 cm. Se poate opta şi pentru forma clasică a limbilor de pisică. Se introduce tava în cuptor.

Durată de coacere: cca 6-7 min

Când bordura discurilor începe să se coloreze, se scot biscuiţii şi se lasă să se răcească.

 

2. Cremă de vanilie:

Într-un vas încăpător, se pun gălbenuşurile şi se adaugă 40 g de zahăr pudră. Se amestecă continuu la foc mic, până se dizolvă zahărul.Se toarnă laptele în vas peste gălbenuşuri, alternând cu amidonul, pentru a obţine o compoziţie netedă şi fără cocoloaşe. După ce s-a dizolvat toată cantitatea de amidon în lapte se adaugă şi 100 ml de smântână pentru frişcă, Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe şi coaja de lămâie.Când compoziţia s-a îngroşat şi a prins o consistenţă cremoasă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.Se bat restul de smântână pentru frişcă cu restul de zahar, până se obţine o compoziţie spumoasă. Cele doua creme se combină, obţinându-se baza pentru desertul la pahar.

 

3. Piure de piersici:

Se decojesc piersicile, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un vas la fiert împreună cu apa şi zeama de la 1/2 lămâie. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. Se toarnă compoziţia într-un blender şi se mixează până ajunge la consistenţa unui piure. Se toarnă în pahare cu picior, în ordine: piureul de piersici, cremă de vanilie, limbi de pisică sfărâmate, cremă de vanilie, limbi de pisică sfărâmate şi cremă de vanilie.

 

4. Decor:

Se ornează cu câteva felii subţiri de piersici şi cu frunze de mentă.