Reţete

Tarte cu piersici şi cremă de vanilie

Reţetă creată de Mihaela Negrescu

fantezieinbucatarie.blogspot.ro

 

 

cca. 8 porţii

 

Ingrediente
Aluat de tartă
  • Formă de tarte cu diametru de 10 cm/2 cm
  • 40 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 180 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe Dr. Oetker

 

Cremă
  • 500 ml lapte
  • 125 ml smântână pentru frişcă
  • 3 gălbenuşuri din ouă medii
  • 25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
  • 15 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă de Esenţă Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe Dr. Oetker

 

Decor
  • 3-4 piersici

 


 

1. Aluat

Într-un mixer cu cuţite se toarnă făina, se adauă untul rece bucăţi, zahărul pudră şi un pic de sare. Se mixează până la obţinerea unei compoziţii nisipoase. Pe masa de lucru se cerne făina, iar în centrul ei se face o gaură unde se adaugă gălbenuşurile. Se lucrează compoziţia rapid până la obţinerea unui aluat neted şi omogen. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider pentru a se odihni.

 

2. Cremă

Într-un vas încăpător, care se pune pe foc, se amestecă gălbenuşurile şi zahărul pudră. Se amestecă încontinuu la foc mic, până se dizolvă zahărul. Făina şi amidonul de porumb se amestecă şi se cern printr-o sită. Se toarnă laptele în vas peste gălbenuşuri, alternând cu făina şi amidonul pentru a obţine o compoziţie netedă şi fără cocoloaşe, iar ulterior se toarnă smântâna pentru frişcă, Esenţa Naturală de Vanilie de Madagascar cu seminţe şi coaja de lămâie. Când compoziţia s-a îngroşat şi a prins o consistenţă cremoasă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească pentru a o putea pune într-un poş.

 

3. Tarte

Se scoate aluatul din frigider şi se întinde până la o grosime de 0,5 cm. Cu ajutorul formelor de tartă se decupează din aluat. Imediat ce se pune aluatul în formele de tarte, acestea se pun la frigider, pentru a evita înmuierea aluatului. Se preîncălzeşte cuptorul.

  • Cuptor electric sau cu gaz: circa 170° Celsius.
  • Cuptor cu aer cald: circa 150° Celsius.

Se scot formele din frigider, se umplu cu cremă şi se decorează cu piersici. Se introduc în cuptor.

  • Durată de coacere: cca 45-50 min

Când au bordurile rumenite, tartele sunt gata.

 

4. Umplere

Cu ajutorul unei linguriţe, se distribuie crema pe partea plată a biscuitului şi se alipeşte un alt biscuite tot cu partea plată. Se ţin la frigider până se întăreşte crema la loc.